Wie zijn wij

Theo Beissel

Profiel

Theo Beissel is mede oprichter van Result Verzuim Management en werkzaam als bedrijfsarts ( geregistreerd).

Nadat Theo de middelbare school heeft afgerond start hij in 1983 met de studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen. In 1990 slaagt hij voor het artsexamen. Direct in aansluiting op het afronden van de artsenstudie start hij als verzekeringsarts bij het toenmalige administratie kantoor van bedrijfsverenigingen, het GAK. Hij doet daar een aantal jaren ervaring op in het uitvoeren van claimbeoordelingen in het kader van de uitvoering ziektewet. Hij is betrokken bij het opzetten van bedrijfsgebonden verzuimbegeleiding waarbij verzekeringsgeneeskundigen van het GAK werden verbonden aan bedrijven. Toen bedrijven werden verplicht zich aan te sluiten bij een Arbo-dienst stapte Theo over naar de landelijk opererende Arbo-dienst ArboNed. Hij was gedurende de periode 1994 tot 1 april 2008 werkzaam als bedrijfsarts, aanvankelijk voor bedrijven in de regio Nijmegen, vanaf 2000 vooral in de regio Tiel. Naast de werkzaamheden als bedrijfsarts was Theo jarenlang als stafarts en lijnmanager verantwoordelijk voor het (functioneel) aansturen van de bedrijfsartsen van de businessunit Arnhem/Nijmegen en het bewaken en ontwikkelen van kwaliteitsnormen.

Ervaring

Theo heeft als bedrijfsarts ervaring in alle branches de laatste jaren vooral in logistiek en sociale werkplaatsen. Hij was o.a. bedrijfsarts voor grote ondernemingen als Blokker, Chubb beveiliging, Lander, Plieger, Feenstra, Daalderop, Universitair longcentrum Dekkerswald. Maar Theo heeft ook jarenlang ervaring als bedrijfsarts voor vele MKB bedrijven, vooral in de regio Tiel. 
Als bedrijfsarts is hij bij uitstek deskundig op het gebied van verzuimmanagement en reïntegratie. Op grond van zijn jarenlange praktijk als verzekeringsarts en bedrijfsarts voor kleine en grote organisaties heeft hij gedegen kennis m.b.t. het sociale zekerheidsstelsel en is hij succesvol bij de aanpak van verzuimoorzaken. Theo is uitstekend in staat de problematiek binnen organisaties te beschouwen vanuit de positie van het management.

Competenties

Theo is integer, resultaatgericht, besluitvaardig en ondernemend.

Relevante Opleidingen/ Diploma’s

  • Opleiding Sociaal geneeskundige, tak verzekeringsgeneeskunde, registratie verzekeringsgeneeskundige 1995
  • Bijscholing verzekeringsgeneeskundigen t.b.v. functioneren als bedrijfsgeneeskundige in een arbodienst (Corvu) (registratie bedrijfsarts 1996)
  • Heregistratie bedrijfsgeneeskundige 2001
  • Heregistratie bedrijfsgeneeskundige 2006
  • Heregistratie bedrijfsgeneeskundige 2011
  • Heregistratie bedrijfsgeneeskundige 2016
  • Heregistratie bedrijfsgeneeskundige 2021

Prive

Theo is getrouwd en heeft 3 kinderen, 2 zoons en een dochter. Zijn grote passie is voetbal. Hij bezoekt al een eeuwigheid de thuiswedstrijden van de Nijmeegse eredivisionist NEC .